Spuiten en Slikken: Vanaf 21 maart bij BNN op

 • mfpthumb

  My Fucking Problem

  Artikelen #docu

  Voor Anne is penetratie al tien jaar zo pijnlijk dat het onmogelijk is. Vaginisme heet dat. En verdomd veel meisjes hebben hier dus last van. Ze heeft alles geprobeerd, zonder succes. Maar hoe belangrijk is penetratie eigenlijk écht? Lukt het Anne om te accepteren dat dit er voor haar misschien niet in zit?

  Nog steeds een taboe
  Bij honderdduizenden vrouwen in Nederland doet penetratie pijn. En dat is vet kut. Toch is het een taboe-onderwerp en dat wil Anne graag doorbreken met haar docu. Dus gaat ze praten met lotgenoten, specialisten en met haar eigen vriend. 

  Napraten in de studio
  De docu kan nogal wat vragen oproepen. Daarom wordt er na afloop in de studio doorgepraat. Sophie Hilbrand zit aan tafel met twee meiden die ook vaginisme hebben. En met seksuoloog Minke de Boer. Ook schuift Jacqueline van de Bilt aan, auteur van het boek 'Overwin je vaginisme'.

  Sophie over vaginisme
  Vaginisme is onder velen een onbekend fenomeen, terwijl het voor een grote groep vrouwen dagelijks een grote rol speelt. BNN wil het probleem van vaginisme uit de taboe-sfeer halen en ik hoop vurig dat deze thema-avond hier aan bijdraagt. Heel gedurfd dat Anne van Campenhout zo’n persoonlijke film heeft gemaakt, waarmee ze volgens mij een belangrijke stap heeft gezet voor vrouwen om zich over eventuele schaamte heen te zetten en er over te praten met hun naasten, met professionals of ervaringsdeskundigen. Ga niet zelf aanklooien, maar praat er over.

Gerelateerd

seksindoosdef

Seks in doos: de rode zee

Bij voorbaat sorry namens Terry en Jurre. Zij praten over sex en houden ...

plaatie voor dingen

Zo maak je veilig seksfilmpjes

Filmpjes maken als jij en je moppie naakt dingen doen. Frikandellen in d...

uppie gradie

Zo wordt jullie seks pas echt geil!

Aan lolly’s wordt gelikt. Tongetjes twisten op bepaalde plekken. En jull...

Spuiten en Slikken

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.